Koneistamalla kuntoon - Haka Center

Koneistamalla kuntoon

New Holland traktori tuli korjaamolle useamman pienen vian takia, lisäksi moottori hävitti öljyä. Asentajamme Perttu ryhtyi koneen muiden huoltotarpeiden ohessa tutkimaan asiaa.

Traktorin välijäähdytin täyttyi öljyllä, joten epäily kääntyi turboahtimeen. Ahtimen keskiössä olikin välystä ja öljyvuoto, mutta se ei kuitenkaan riittänyt selittämään öljyn määrää. Ahtimen keskiö uusittiin siinä olleen välyksen takia. Huoltoasentajien kokemukset aikaisemmista remonteista kertoivat seuraavan kohteen: kansi ja varsinkin lohkon viimeinen sylinteri. Kansi tarkastettiin, oikaistiin ja venttiilinvarren kumit uusittiin. Tämän jälkeen tarkastettiin lohko koneistajan toimesta ja todettiin, että viimeinen sylinteri oli venynyt soikeaksi: ”Vika löytyi!”

Ammattitaitoisella korjaamolla tällaiset vaativien vikojen paikallistaminen ja korjaaminen onnistuu. Vika on täysin korjattavissa ilman moottorin vaihtoa. Moottorin lohko lähetettiin koneistamolle, jossa sylinterit työstettiin ylikokoon. Uudet isommat männät laitettiin paikalleen ja remontti lähestyi valmistumistaan. Kun voimalinja saatiin takaisin kasaan, kone koeajettiin ja testattiin huolellisesti.

Kokemus, ammattitaito ja yhteistyö ovat tärkeä kokonaisuus. Näillä vahvuuksilla erikoisemmatkin viat saadaan korjattua kustannustehokkaasti ja asiakkaan etu muistaen.

 

-Korjaamo