Ostoskori

Ei lisättyjä tuotteita.

Oma tili

Kirjaudu

Rekisteröidy

Ole hyvä ja syötä käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostitse ohjeet salasanasi palauttamiseen.

Palaa kirjautumiseen

9-siipisen Kverneland paluuauran matka asiakkaalle

Blogikirjoitus julkaistu 16.7.2021

Kantolan Maatila Oy:llä tuli ajankohtaiseksi pohtia kyntöauran uusimista. Iso osa kynnöistä tehdään keväällä ja kynnettävää pinta-alaa on satoja hehtaareita, joten kyntöön tarvittiin lisää tehokkuutta. Aloimme pohtia tilan isännän Esa Kantolan kanssa heille sopivia vaihtoehtoja erilaisten auramallien joukosta. Tilalla on käytössä jo Kvernelandin i-Plough Isobus -mallin aura, joten hyvät kokemukset Kvernelandista käänsivät auravalinnan luontaisesti Kvernelandiin. Tilalla on yksi iso vetokone Case IH Magnum 380CVX, jossa on painoa ja voimaa, joten pystyimme suunnittelemaan kyntöauran hankintaa tehokkaalle vetokoneelle. Tilalla viljellään viljaa ja perunaa, joten keväällä töiden rytmittäminen on tärkeää, jotta työt sujuvat jouhevasti.

Magnumin töihin kuuluu keväällä kyntö, kylvö ja äestys, joten työt huomioon ottaen luontainen valinta oli On land -kyntöaura, jota voidaan vetää sängeltä paripyörien kanssa. Peltolohkoista pääosa on isoja hyvänmallisia lohkoja, joten iso traktori isolla kyntöauralla on tehokas yhdistelmä. Tämä todettiin jo ensimmäisenä keväänä: kylvökone oli helppo irrottaa perästä ja käydä kyntämässä 20 hehtaaria lisää pottumaata, jotta istutus ei hidastu. Kyntöauran valinta kohdistui Kverneland PN -malliin ja mallisarjan suurimpaan 9-siipiseen auraan. Tällä auralla voi kyntää vaosta tai sängeltä. Varusteiksi valittiin siipimalli 34, joka on muovisiipi ja leikkureiksi valittiin veitsileikkurit, sillä kyntö on pääosin vilja- ja perunamaiden kyntöä maalajin ollessa karkea hieta.

Asiointi HakaCenterin ja Kallen kanssa on aina sujunut. Kalle soittelee välillä ja kyselee kuulumisia. Tämäkin aurahomma meni just niin kuin sovittiin ja aura saapui ajoissa.
- Esa Kantola, Kantolan Maatila Oy

Aura saapui Kempeleeseen hyvissä ajoin kevättalvella suoraan tehtaalta Norjasta. Tällä tavoin vältetään ylimääräiset lastaukset ja purkamiset ja vältytään tekemästä vahinkoa auralle. Asiakkaan valintojen mukaisesti asiantunteva korjaamomme varusteli sekä kasasi tämän auran kuljetusasennosta työskentelyvalmiuteen. Lisäksi asiakkaan tarpeet huomioiden asetimme mekaanisen leveydensäädön kohdilleen. Asiakkaan pyynnöstä asensimme tämän valmiiksi sängeltä vedettävään asentoon. Näiden lisäksi asensimme muovikuorimet ja veitsileikkurit. Varustelun jälkeen testattiin perussäädöt ja varmistettiin, että kyntöaura on virheettömässä kunnossa ja valmiina töihin. Aura jäi odottamaan kevään kyntöjä toimipisteellemme Kempeleeseen.

Kevään edetessä asiakkaamme Esa Kantola haki valmiin, kootun auransa tilalleen. Asiakkaan mukaan tämä harvinainen aura sai jo ensimmäisten viikkojen aikana paljon ihasteluja, ihmettelyjä sekä kommentteja! 9-siipinen aura tuli aikaisemman 6-siipisen hinattavan auran tilalle. Asiakas kehui On land -kyntöä mukavaksi, sillä kyntäminen onnistuu suoraan pellon päältä. Auran hankinnasta ei löytynyt muuta moitittavaa kuin se, että se olisi pitänyt hankkia paljon aikaisemmin! Uusi kyntöaura on tehokas ja nopeuttanut toimintaa huomattavasti. Palvelukokemusta HakaCenterissä kehuttiin sujuvaksi ja tämänkin auran hankinta sujui niin kuin oltiin sovittu. Meille on tärkeää pitää huolta asiakkaistamme myös kauppojen jälkeen. Panostamme jälkimarkkinointiin ja haluamme varmistaa asiakkaittemme tyytyväisyyden koneisiimme.