Ostoskori

Ei lisättyjä tuotteita.

Oma tili

Kirjaudu

Rekisteröidy

Ole hyvä ja syötä käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostitse ohjeet salasanasi palauttamiseen.

Palaa kirjautumiseen

Loukkaantunut Puma

Blogikirjoitus julkaistu 10.9.2021

Koneeseen kun koneeseen tulee ajansaatossa korjauksen tarvetta. Maatalouskoneet ja -traktorit eivät ole tässä asiassa poikkeus. Kovassa käytössä ja rasituksessa olevat osat kuluvat ja vikatilanteita tulee. Näissä tilanteissa on tärkeää, että koneelle on tarjolla laadukas huoltopalvelu ja tarvittaessa myös sopivalla kalustolla varustettu kuljetuspalvelu.

Huoltomme kutsuttiin apuun, kun asiakkaamme traktori lakkasi liikkumasta. Vian etsintä aloitettiin jo asiakkaan luona testaamalla ja vaihtamalla vaihteistoa ohjaavat solenoidit. Asiakkaan Puma tuotiin korjaamollemme lavetillamme, koska se oli liikuntakyvytön. Valitettavasti tällä kertaa vika ei ollut näin yksinkertainen. Vaihteisto avattiin ja tutkimusten jälkeen vika paikallistettiin vaurioituneeseen synkrorenkaaseen. Vaihteistoon vaihdettiin uusi synkrorengas ja molemmat pakat uusittiin. Vaihteisto takaisin kasaan, ympäriltä puretut kokonaisuudet takasin paikalleen ja koeajolle. Vaihteisto toimii ja traktori liikkuu, nyt vaan taas kovaa ajoa!

Myös toisella tilalla korjattiin kaksi Casea takaisin täydelliseen toimintakuntoonsa liikkuvan huoltopalvelumme toimesta. Toisessa traktorissa ei toiminut etukuormaajan nosto ja lasku. Vika paikallistettiin traktorin hydrauliikan keskilohkoon, johon vaihdettiin yksi siivu vian korjaamiseksi. Toisessa traktorissa vaihteisto käyttäytyi aggressiivisesti ja nykivästi. Vaihteiston käyttäytyminen korjautui uudella lämpötila-anturilla ja vaihteiston kalibroinnilla.

Kun korjaamolla on sopivat välineet, osaaminen sekä tarvittava kalusto, saadaan liikuntakyvytönkin kone kuntoon tehokkaasti ja turvallisesti. Kun koneet saadaan takaisin asiakkaan käyttöön mahdollisimman nopeasti ja oikein korjattuna, pysyy kustannuksetkin kokonaisuudessaan kurissa.