Ostoskori

Ei lisättyjä tuotteita.

Oma tili

Kirjaudu

Rekisteröidy

Ole hyvä ja syötä käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostitse ohjeet salasanasi palauttamiseen.

Palaa kirjautumiseen

New Holland T6.180 -biokaasutraktori

Blogikirjoitus julkaistu 13.4.2022

Kestävän kehityksen ja ilmastomuutoksen aikana maatalouden haittailmiöistä puhuttaessa ei voi ohittaa yhtä suurinta ongelmaa, metaanipäästöjä. Koko EU:n metaanipäästöistä arvioidaan maatalouden tuottavan noin 52%. New Holland on taklannut tätä ongelmaa innovatiivisesti tuomalla sarjatuotantoon täyskaasu T6.180 traktorin. Metaanilla käyvän NEF 6.7l moottorin teho- ja vääntöominaisuudet ovat vastaavan dieselmoottorin kanssa linjassa 30% alhaisemmilla käyttökuluilla. Nimellistehoa moottorista irtoaa 150/165 hv ja vääntöä 650/738 Nm. Ilmaan päätyy 98% vähemmän epäpuhtauksia ja hiilidioksidipäästötkin ovat 10%-15% pienemmät verrattuna Stage 5 dieselmoottoreilla varustettuihin traktoreihin. Vahvuuksiin kuuluu myös huoltovapaa jälkikäsittelyjärjestelmä, ei EGR, ei DPF eikä puhdistuspolttoja. Vahvistettu lohko ja öljypohja tuovat luotettavuutta kovassakin ajossa.

Iveco-ryhmittymään kuuluvan FPT Industrialin valmistama kuusisylinterinen ja neliventtiilitekniikalla varustettu sytytystulppainen kaasumoottori on siis ylivoimainen dieseliin verrattuna? Ei aivan. Metaanin tuottama energiamäärä on huomattavasti pienempi dieseliin verrattuna, joten sitä tarvitaan enemmän saman toiminta-ajan saavuttamiseksi. Täyden metaanisäiliön tuottama energia vastaa noin 20 % samankokoisen dieselsäiliön energiantuotannosta. 1l metaania tuottaa n. 2,42 kWh kun vastaavasti 1l dieseliä tuottaa n. 10 kWh. New Holland on kuitenkin kehittänyt 190l vakiosäiliön lisäksi 270l edestä lisäsäiliöpaikkoja, jotka nostavat T6 mallin säilötyn energiamäärän 42%:iin verrattuna dieselkoneeseen. Käytännöllisesti eteen ja taakse suunniteltujen kaasuliittimien ansiosta polttoaineen lisävarastointi on mahdollista myös perävaunuihin ja työkoneisiin.

Lisäsäiliöistä huolimatta traktorista on hyvä näkyvyys. Huoltovapaa jälkipuhdistusjärjestelmäkin on sijoitettu konepellin alle, eikä haittaa näkyvyyttä. Vaikkakin New Holland T6.180 käyttämä metaani häviää dieselkoneille energiatehokkuudessa, on se kaikessa innovatiivisuudessaan harppaus kohti kestävämpää kiertotaloutta. Dieselin ja kulutusosien hintakehitys auraa tilaa uusille ratkaisuille. Metaanitraktorin pienemmät käyttökulut ja huoltovapaat järjestelmät ilman teho- ja vääntövajausta tekevät T6.180 varsin vahvan kandidaatin uudeksi työjuhdaksi tilalle.

Maailman ensimmäinen sarjavalmisteinen biokaasutraktori on nyt Suomessa! HakaCenter on mukana Oulun Oikeilla Konepäivillä 22.-23.4. Järjestämme toimipisteellämme New Holland T6.180 -biokaasutraktorin esittelytilaisuuden molempina päivinä klo 12! Tervetuloa kuuntelemaan asiantuntijan esittelyä!