Ostoskori

Ei lisättyjä tuotteita.

Oma tili

Kirjaudu

Rekisteröidy

Ole hyvä ja syötä käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostitse ohjeet salasanasi palauttamiseen.

Palaa kirjautumiseen

Palaneen traktorin pelastus

Blogikirjoitus julkaistu 3.12.2021

Asiakkaamme otti yhteyttä korjaamollemme – hänen New Holland T6.140AC traktori oli palanut. Palo oli tapahtunut pääasiallisesti moottoritilassa, mutta myös traktorin ohjaamo oli vaurioitunut tulipalossa tuntuvasti. Asiakkaan kanssa sovittiin, että HakaCenter hoitaa traktorin omalla lavetillamme Ylivieskan korjaamolle tutkimuksia varten.

Traktorin saavuttua pihaan ryhdyttiin tutkimaan palovaurion todellista laajuutta. New Holland oli kärsinyt palossa todella mittavat vauriot. Palo oli tapahtunut laajasti ohjaamon alla sekä moottoritilassa. Tutkimusten perusteella teimme alustavan kustannusarvion, jonka perusteella traktori päätettiin purkaa tarkempaa läpikäyntiä varten. Kone käytiin järjestelmällisesti läpi ja tämän jälkeen pystyimme tekemään lopullisen kustannusarvion, joka hyväksyttiin.

Hyväksytyn kustannusarvion perusteella traktoriin tilattiin tarvittavat osat kunnostusta varten. Osien saavuttua päästiin kasamaan ja fiksaamaan New Holland takaisin kuntoon. Kone kunnostettiin huolellisesti puhdistaen ja varmistaen että kaikki kokonaisuudet tulevat erinomaiseen kuntoon. Korjauksen jälkeen palosta ei ole tietoakaan!

Palaneen koneen kohdalla helposti ajatellaan, että korjaaminen ei kannata. Tässä on kuitenkin hyvä esimerkki siitä, että pahoinkin vaurioitunut traktori voi olla järkevää kunnostaa takaisin käyttöön. Kun kunnostuksen hoitaa koneisiin ja merkkiin erikoistunut korjaamo, voi olla varma siitä, että kone on erinomaisessa käyttökunnossa ja kaikki on toteutettu oikein ja turvallisesti.