Ostoskori

Ei lisättyjä tuotteita.

Oma tili

Kirjaudu

Rekisteröidy

Ole hyvä ja syötä käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostitse ohjeet salasanasi palauttamiseen.

Palaa kirjautumiseen

Vuokratraktorilla joustavuutta

Blogikirjoitus julkaistu 8.7.2021

Vuokraamalla on mahdollista saada nopeasti ja kustannustehokkaasti apua kausiluontoiseen tai äkilliseen konetarpeeseen. Jani Juka oli keväällä tässä tilanteessa, kun huomasi työvoimaa olevan käytettävissä tulevana kesänä tavallista enemmän. Vuokratraktoria hän päätti kysyä entuudestaan tutusta paikasta: HakaCenteriltä.

Vuokrakoneeksi valikoitui New Holland T7.260, vaikka alun perin mielessä oli ollut CaseIH. Case olisi ollut vuosien takaa entuudestaan tuttu, mutta tarjolla olleissa koneissa oli liikaa varusteita. Jani oli hakemassa yksinkertaista ja moneen käteen sopivaa traktoria, koska kuljettajiakin tulisi olemaan kesän aikana useita.

Traktori vuokrattiin pääasiassa kuivalannan levitykseen ja rehuntekoon noukinvaunua vetämään. Kone tulikin tarpeeseen. Koivuaron tilalla töissä olevalle Tompalle kertyi kahden kuukauden aikana yli 300 tuntia koneen mittariin ja ne ovat pelkästään hänen ajonsa. Työt sujuivat T7:lla hyvin ja mitään teknisiä ongelmia ei vuokra-aikana ilmennyt. Jani kuvaakin vuokrakokemusta ”silmiä avaavaksi” ja kokemusta muutenkin positiiviseksi ja rahanarvoiseksi.

Koneen vuokraus mahdollistaa pidempiaikaisen tutustumisen laitteeseen. Samalla pääsee kokemaan, millaista sen kanssa on elää ja kuinka se sopii tilan töihin. Tämä on hyvä muistaa myös niissä tilanteissa, kun harkinnassa on esimerkiksi traktorin uusiminen. Vuokra-aika on helppo sovittaa omiin tarpeisiin sopivaksi ja näin saa käyttöön myös varmasti huolletun ja uuden koneen.